Οποιοδήποτε μέλος θεωρήσει ότι ένα δημοσιευμένο μήνυμα είναι αντίθετο με τους όρους χρήσης και κανόνες δεοντολογίας, να ειδοποιήσει αμέσως κάποιον διαχειριστή ή συντονιστή
Κάθε ερώτημα πρέπει να περιλαμβάνει σύνδεσμο προς τον ιστότοπο όπου εμφανίζεται το συζητούμενο θέμα. Καμία δημοσίευση που περιλαμβάνει σύνδεσμο προς ένα joomla ιστότοπο για σχολιασμό ή επίλυση προβλήματος δεν πρόκειται να διαγραφεί ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης ή τις σχέσεις με τους πελάτες σας.
Διαβάστε και εφαρμόστε τους Κανόνες Δεοντολογίας και τους Όρους Χρήσηςπριν δημοσιεύσετε.

Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

Προβλήματα στην εγκατάσταση την αναβάθμιση ή τη μεταφορά τηw έκδοσης 3.x

Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Sakoulis » 23 Ιουν 2014, 04:20

Αυτός είναι ένας πρακτικός οδηγός για την αναβάθμιση - μετάβαση μίας υπάρχουσας έκδοσης Joomla! 2.5 στην έκδοση 3.x για όσους θέλουν να απολαύσουν τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης.

Γνωρίζουμε βέβαια πως για τέτοιες αλλαγές ένα πράγμα είναι απολύτως απαραίτητο. Να πάρετε backup!

Για το backup μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Akeeba Backup ή κάτι παρόμοιο αλλά οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε backup!

Αφού λοιπόν πάρετε backup, τότε ακουλόυθήσετε τα επόμενα βήματα.

ΒΗΜΑ 1: Ελέγξτε αν ο διακομιστής σας υποστηρίζει τις απαιτήσεις

Πριν κάνετε οτιδήποτε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής φιλοξενίας σας πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει μία έκδοση Joomla! 3.x. Οι τεχνικές απαιτήσεις είναι σαφέστατες και αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα.

Αν ο διακομιστής σας δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει την έκδοση 3.x συζητήστε το με τον διαχειριστή του ή αλλάξτε πάροχο φιλοξενίας.

Εφόσον βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο διακομιστής σας είναι ικανός να φιλοξενήσει την έκδοση 3.x, πηγαίνετε στο επόμενο βήμα.

ΒΗΜΑ 2: Ελέγξτε αν όλες οι επεκτάσεις είναι συμβατές με Joomla! 3.x

Για άλλη μια φορά (και καλό είναι να κρατάτε σημειώσεις του τι κάνετε σε ένα κομμάτι χαρτί, έτσι, για να θυμάστε) πριν κάνετε οτιδήποτε ακόμη, πάτε και να δείτε όλες τις επεκτάσεις (πρότυπα / εφαρμογές / πρόσθετα / ενθέματα) και βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε από αυτές τις επεκτάσεις είναι συμβατή με το Joomla! 3.x. Σίγουρα όταν έχετε εγκαταστήσει ένα πρότυπο στο Joomla! 2.5, το πρότυπο θα πρέπει να το αλλάξετε με ένα πρότυπο συμβατό με Joomla! 3.x. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να δείτε στο Joomla! Extensions Directory με αρκετή σαφήνεια αν μία επέκταση είναι συμβατή με την έκδοση 3.x.

Σημείωση: μερικές φορές οι προγραμματιστές επεκτάσεων δεν ενημερώνουν το λογαριασμό τους στο JED οπότε προτείνεται ένας επιπλέον έλεγχος και στην ιστοσελίδα τους.

Απλά κοιτάξτε στις εικόνες και θα καταλάβετε. Για παράδειγμα, στην επέκταση Xmap μπορείτε να διαπιστώσετε ότι είναι συμβατή με το Joomla! 3.x.

xmap.jpg


Αν φαίνεται μόνο το εικονίδιο της έκδοσης 2.5, τότε η επέκταση δεν είναι συμβατή με το Joomla! 3.x. Αυτό σημαίνει ότι αν οπωσδήποτε σας είναι αναγκαία η επέκταση αυτή, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου να γίνει συμβατή με το Joomla 3.x ή απλά να εγκαταστήσετε μία άλλη επέκταση που κάνει την ίδια δουλειά και είναι ήδη συμβατή με την έκδοση 3.x του Joomla!. Αυτό θα πρέπει να κάνετε και με όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις σας.

Κάντε μία καταγραφή τι είναι και τι δεν είναι συμβατό με το Joomla 3.x.

Μόλις κάνετε αυτήν την καταγραφή, πηγαίνετε στο επόμενο βήμα.

ΒΗΜΑ 3: Αναβαθμίστε όλες τις επεκτάσεις σας σε έκδοση συμβατή με Joomla! 3.x

Αυτό είναι ένα απλό βήμα. Απλά κατεβάστε και αναβαθμίστε όλες τις επεκτάσεις σας (το Joomla! όχι ακόμη) οι οποίες είναι συμβατές με το Joomla! 3.x, εκτός από το πρότυπό σας. Απλά αναβαθμίστε κάθε επέκταση που δείχνει ότι είναι συμβατή με Joomla! 3.x.

Σημείωση: Κάποιες επεκτάσεις ενώ έχουν νέες εκδόσεις, οι νέες αυτές εκδόσεις δε φαίνονται στο Joomla! οπότε μη θεωρήσετε δεδομένο ότι οποιαδήποτε επέκταση κάνετε αναβάθμιση μέσα από το Joomla! είναι και η πιο πρόσφατη. Ελέγξτε την έκδοση των εγκατεστημένων σας επεκτάσεων. Δείτε ποια έκδοση έχετε εσείς εγκατεστημένη και ποια είναι η τελευταία στη επίσημη σελίδα των κατασκευαστών τους.

Μην κάνετε αναβάθμιση του προτύπου που χρησιμοποιείτε ακόμη. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν έχετε εγκατεστημένο προεπιλεγμένο πρότυπο. Αυτό δεν έχει να κάνει και είναι άσχετο με τη διαδικασία της αναβάθμισης.

Τώρα, πηγαίνετε στο επόμενο βήμα.

ΒΗΜΑ 4: Απεγκαταστήστε όλες τις επεκτάσεις που δεν είναι συμβατές με το Joomla! 3.x

Πηγαίνετε στην περιοχή διαχείρισης και να είστε πολύ προσεκτικοί. Στο βήμα αυτό πρέπει να έχετε καθαρό μυαλό.

Πηγαίνετε στο «Επεκτάσεις > Διαχείριση επεκτάσεων > Διαχείριση» και επιλέξτε «Εφαρμογές». Κάντε απεγκατάσταση όποιας εφαρμογής δεν είναι συμβατή με το Joomla! 3.x. Κάνετε το ίδιο και για τα «Ενθέματα» και για τα «Πρόσθετα». Προσοχή, σίγουρα να μην απεγκαταστήσετε πράγματα που είναι του Joomla! και επίσης να μην απεγκαταστήσετε οτιδήποτε έχετε αναβαθμίσει στο βήμα 3!

Σημείωση: Κάποιες επεκτάσεις ενώ στο JED δείχνει να είναι συμβατές και με Joomla! 2.5 και με Joomla! 3.x, έχουν άλλο αρχείο εγκατάστασης για κάθε έκδοση. Άλλο αρχείο για εγκατάσταση σε Joomla! 2.5 και άλλο αρχείο για εγκατάσταση σε Joomla! 3.x. Αυτές οι επεκτάσεις πρέπει να απεγκατασταθούν!

Σε αυτό το βήμα θα πρέπει να θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε το πρόσθετο «Σύστημα - Θυμήσου Με». Έχω διαβάσει στα forum ότι αν είναι ενεργοποιημένο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Τώρα, εφόσον έχετε τελειώσει, είστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο Joomla! 3.x.

ΒΗΜΑ 5: Κάντε προεπιλεγμένη γλώσσα την Αγγλική

Πηγαίνετε στο «Επεκτάσεις > Διιαχείριση Γλωσσών» και κάντε προεπιλεγμένη γλώσσα τόσο και στην περιοχή πελατών όσο και στην περιοχή διαχείρισης την αγγλική.

ΒΗΜΑ 6: Αναβαθμίστε το Joomla! 2.5 στην έκδοση 3.x

Αυτό πρόκειται να είναι πολύ απλό. Πηγαίνετε στο «Εφαρμογές > Ενημέρωση Joomla!» και πατήστε πάνω δεξιά στο κουμπί «Επιλογές». Αλλάξτε τη ρύθμιση από «Μακροπρόθεσμη Υποστήριξη (συνιστάται)» σε «Βραχυπρόθεσμη Υποστήριξη» και αποθηκεύστε. Θα δείτε (αν όχι, κάντε μία ανανέωση τη σελίδα) ότι υπάρχει διαθέσιμη η έκδοση 3.x. Πατήστε το κουμπί «Εγκατάσταση της ενημέρωσης» και σε λίγο η ιστοσελίδα σας θα είναι σε Joomla! 3.x.

Οπότε σε λίγο πρόκειται να τελειώσουμε.

ΒΗΜΑ 7: Αναβαθμίστε τις υπόλοιπες επεκτάσεις

Τώρα πλέον ενεργοποιήσετε και πάλι το πρόσθετο «Σύστημα - Θυμήσου Με». Τώρα επίσης είναι και η στιγμή που πρέπει να κάνετε εγκατάσταση το πρότυπό σας. Στο βήμα αυτό επίσης κάνετε και εγκατάσταση των εναλλακτικών επεκτάσεων, δηλαδή των επεκτάσεων που δεν ήταν συμβατές με το Joomla! 3.x και για τις οποίες έχετε βρει επεκτάσεις για να τις αντικαταστήσετε.

Τη διαδικασία αυτήν ακολούθησα εγώ μόλις πριν λίγο και επιτυχώς αναβάθμισα το Joomla! από την έκδοση 2.5.22 στην έκδοση 3.3.1.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Sakoulis
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 22:13
Τοποθεσία: Μακεδονία, Ελλάς

Re: Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την manostsagkatos » 29 Ιούλ 2016, 16:21

Πρέπει να ελέγξω μόνο τις επεκτάσεις που εγκατέστησα εγώ;
manostsagkatos
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2016, 19:07

Re: Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Sakoulis » 29 Ιούλ 2016, 17:34

manostsagkatos έγραψε:Πρέπει να ελέγξω μόνο τις επεκτάσεις που εγκατέστησα εγώ;

Καλησπέρα. Ναι. Όχι αυτές που περιλαμβάνονται στο ίδιο το Joomla.
Άβαταρ μέλους
Sakoulis
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 22:13
Τοποθεσία: Μακεδονία, Ελλάς

Re: Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την stelito » 11 Ιαν 2017, 18:18

Καλησπέρα
Έκανα την αναβάθμιση χωρίς να αλλάξω την γλώσσα και μου βγάζει προβλήματα. τα γράμματα είναι γραμμές και μου βγάζει συνέχεια μνμ για language problem.
δεν μπορώ να αποσυνδεθώ ούτε να εγκαταστήσω ελληνική γλώσσα.
Επαναφέρω το site με back up.
λες αυτό να έφταιγε μόνο η γλώσσα ή και κάτι άλλο;
stelito
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 31 Μάι 2014, 17:58

Re: Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Sakoulis » 11 Ιαν 2017, 18:44

Sakoulis έγραψε:ΒΗΜΑ 5: Κάντε προεπιλεγμένη γλώσσα την Αγγλική

Πηγαίνετε στο «Επεκτάσεις > Διαχείριση Γλωσσών» και κάντε προεπιλεγμένη γλώσσα τόσο και στην περιοχή πελατών όσο και στην περιοχή διαχείρισης την αγγλική.

Ναι, πιστεύω πως αυτό πρέπει να είναι η αιτία. Έχω κάνει αρκετές αναβαθμίσεις σε έκδοση 3 και πάντα κοιτάω να κάνω προεπιλεγμένη γλώσσα την αγγλική. Οπότε εφόσον επαναφέρεις το site σου, δοκίμασέ το και εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν.
Άβαταρ μέλους
Sakoulis
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 22:13
Τοποθεσία: Μακεδονία, Ελλάς

Re: Οδηγός αναβάθμισης από Joomla! 2.5 σε Joomla! 3.x

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την stelito » 12 Ιαν 2017, 11:35

Ευχαριστω!
stelito
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 31 Μάι 2014, 17:58


Επιστροφή στoν Εγκατάσταση του Joomla! 3.x

Συνδεδεμένα μελη

Συνδεδεμένοι: Δεν υπάρχουν συνδεδεμένα μέλη.