Κάθε ερώτημα πρέπει να περιλαμβάνει σύνδεσμο προς τον ιστότοπο όπου εμφανίζεται το συζητούμενο ζήτημα. Καμία δημοσίευση που περιλαμβάνει σύνδεσμο προς ιστότοπο για σχολιασμό ή επίλυση προβλήματος δεν πρόκειται να διαγραφεί ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης ή τις σχέσεις με τους πελάτες σας. Διαβάστε τους κανόνες δεοντολογίας πριν δημοσιεύσετε.

ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

Προβλήματα στην εγκατάσταση την αναβάθμιση ή τη μεταφορά τηw έκδοσης 3.x

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Χάρης_Α » 22 Σεπ 2017, 08:59

bkotsias έγραψε:Πάντως και στην παγκοσμια κοινότητα βλέπω συνεχως το ιδιο πρόβλημα αρα κάτι γινεται

Τι λένε στην παγκόσμια κοινότητα;;; Που εντοπίζουν το πρόβλημα;;;
GRTHEMES.COM : Free joomla! templates & Free joomla! modules
Άβαταρ μέλους
Χάρης_Α
Maths , Joomla! website design
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008, 09:57
Τοποθεσία: Greece

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την bkotsias » 22 Σεπ 2017, 09:01

Να σου πω την αληθεια δεν εχω προλαβει να ασχοληθω πολυ γιατι τρεχω, αλλοι λενε οτι ειναι ο host αλλοι λένε η ajax αλλοι λενε η Mysql. Το σίγουρο ειναι οτι υπάρχει θεμα ... κατι εχει ξεφύγει πολυ βασικο.
bkotsias
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 15 Οκτ 2016, 07:42

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Χάρης_Α » 22 Σεπ 2017, 09:07

Καλό είναι, όσο προχωράνε οι αναβαθμίσεις του joomla!, να προσέχουμε περισσότερο την συμβατότητα των υποδομών που χρησιμοποιούμε ( extensions, templates, έκδοση php, server, κλπ )…
GRTHEMES.COM : Free joomla! templates & Free joomla! modules
Άβαταρ μέλους
Χάρης_Α
Maths , Joomla! website design
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008, 09:57
Τοποθεσία: Greece

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Χάρης_Α » 22 Σεπ 2017, 11:03

Ίσως, το πρόβλημα σχετίζεται με την Ελληνική γλώσσα στο admin…
GRTHEMES.COM : Free joomla! templates & Free joomla! modules
Άβαταρ μέλους
Χάρης_Α
Maths , Joomla! website design
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008, 09:57
Τοποθεσία: Greece

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την bkotsias » 22 Σεπ 2017, 12:31

Δεν νομίζω το εχω δοκιμάσει και αυτο και σε αγγλικη έκδοση και κανει το ιδιο.
bkotsias
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 15 Οκτ 2016, 07:42

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την pcrikos » 22 Σεπ 2017, 23:20

Βρήκα λύση....

το πρόβλημα είναι ότι θέλει fix το database.

Επειδή δεν έχεις backend για να το κάνεις πρέπει να δώσεις τις εντόλές με κώδικα.
(βασικά να τρέξεις το fix database manually)

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΡΕ BACKUP

Ανοίγεις το index.php (όχι στο administrator, το κανονικό)

ανάμεσα σε
Κώδικας: Επιλογή όλων
require_once JPATH_BASE . '/includes/framework.php';


και σε

Κώδικας: Επιλογή όλων
// Set profiler start time and memory usage and mark afterLoad in the profiler.
JDEBUG ? JProfiler::getInstance('Application')->setStart($startTime, $startMem)->mark('afterLoad') : null;



βάλε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

require(JPATH_ADMINISTRATOR.DIRECTORY_SEPARATOR.'components'.DIRECTORY_SEPARATOR.'com_installer'.DIRECTORY_SEPARATOR.'models'.DIRECTORY_SEPARATOR.'database.php');

$model = new InstallerModelDatabase();

$model->fix();





Τρέξε μία φορά την κεντρική σελίδα του site σου.

Μετά βγάλε τον κώδικα και ξανατρέξε την .........

Έτοιμος ;)

;)
Άβαταρ μέλους
pcrikos
Star Star Star Star Star
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: 07 Μαρ 2012, 07:58

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την bkotsias » 23 Σεπ 2017, 07:40

Καλημερα,

Αυτο το κάνω αφού κάνω το 3.8 και "σκασει" ? ή πρωτου το κανω καθως είμαι στην έκδοση 3.7.5 ?
bkotsias
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 15 Οκτ 2016, 07:42

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Χάρης_Α » 23 Σεπ 2017, 08:26

bkotsias έγραψε:Αυτο το κάνω αφού κάνω το 3.8 και "σκασει" ? ή πρωτου το κανω καθως είμαι στην έκδοση 3.7.5 ?

Μάλλον, αφού "σκάσει"… Η λύση είναι για θεραπεία, όχι για πρόληψη…
GRTHEMES.COM : Free joomla! templates & Free joomla! modules
Άβαταρ μέλους
Χάρης_Α
Maths , Joomla! website design
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008, 09:57
Τοποθεσία: Greece

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την angelis » 23 Σεπ 2017, 08:36

Σε όσες ιστοσελίδες έκανα αναβάθμιση από 3.7.5 σε 3.8 δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα , σε μία ιστοσελίδα μετά το τέλος της αναβάθμισης εμφάνισε το παρακάτω σφάλμα και δεν εμφανίζεται η σελίδα administrator του Joomla.

Fatal error: Call to undefined method JAdminCssMenu::addChild() in /home/*****/public_html/*****/administrator/modules/mod_sppagebuilder_admin_menu/tmpl/default_enabled.php on line 16

Δοκίμασα την λύση που πρότεινε ο pcrikos αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
angelis
Star
Δημοσιεύσεις: 975
Εγγραφή: 09 Φεβ 2012, 20:19
Τοποθεσία: Βόλος

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Χάρης_Α » 23 Σεπ 2017, 08:44

Προσπάθησε να βρείς κάπου το:
mod_sppagebuilder_admin_menu.zip
και ξανά-εγκατέστησε το...
GRTHEMES.COM : Free joomla! templates & Free joomla! modules
Άβαταρ μέλους
Χάρης_Α
Maths , Joomla! website design
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008, 09:57
Τοποθεσία: Greece

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την pcrikos » 23 Σεπ 2017, 09:14

angelis έγραψε:Σε όσες ιστοσελίδες έκανα αναβάθμιση από 3.7.5 σε 3.8 δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα , σε μία ιστοσελίδα μετά το τέλος της αναβάθμισης εμφάνισε το παρακάτω σφάλμα και δεν εμφανίζεται η σελίδα administrator του Joomla.

Fatal error: Call to undefined method JAdminCssMenu::addChild() in /home/*****/public_html/*****/administrator/modules/mod_sppagebuilder_admin_menu/tmpl/default_enabled.php on line 16

Δοκίμασα την λύση που πρότεινε ο pcrikos αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα.



Αυτό που λες είναι άλλο θέμα.

Έχει να κάνει με το helix framework. κατέβασε αυτό το αρχείο και πέρασέ το από πάνω το zip μέσα στα administrator modules
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
pcrikos
Star Star Star Star Star
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: 07 Μαρ 2012, 07:58

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την pcrikos » 23 Σεπ 2017, 09:24

bkotsias έγραψε:Καλημερα,

Αυτο το κάνω αφού κάνω το 3.8 και "σκασει" ? ή πρωτου το κανω καθως είμαι στην έκδοση 3.7.5 ?



Αφού σκάσει.
Άβαταρ μέλους
pcrikos
Star Star Star Star Star
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: 07 Μαρ 2012, 07:58

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την pcrikos » 23 Σεπ 2017, 09:30

pcrikos έγραψε:
bkotsias έγραψε:Καλημερα,

Αυτο το κάνω αφού κάνω το 3.8 και "σκασει" ? ή πρωτου το κανω καθως είμαι στην έκδοση 3.7.5 ?



Αφού σκάσει.



Δείτε αυτό το αρχείο. Βάλε το στα αρχεία του site www.τοσιτεσας.gr/fix.php

και φτιάχνει το σφάλμα.

Σημείωση το σφάλμα γίνεται μόνο όταν γίνει το update με το χέρι (με unzip patch - δλδ όταν σκάει το update με ajax που κάνει κανονικά το joomla)

Σβήστε το αρχείο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
pcrikos
Star Star Star Star Star
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: 07 Μαρ 2012, 07:58

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Χάρης_Α » 23 Σεπ 2017, 09:35

pcrikos έγραψε:Σημείωση το σφάλμα γίνεται μόνο όταν γίνει το update με το χέρι...

Αυτό που δεν κατάλαβα -σε αυτή την ιστορία- είναι γιατί το σφάλμα παρουσιάζεται σε μερικά joomla!, και όχι σε όλα...
GRTHEMES.COM : Free joomla! templates & Free joomla! modules
Άβαταρ μέλους
Χάρης_Α
Maths , Joomla! website design
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2008, 09:57
Τοποθεσία: Greece

Re: ERROR 500 κατά την εγκατάσταση της 3.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την angelis » 23 Σεπ 2017, 09:38

Ευχαριστώ πολυ pcrikos. Το πρόβλημα διορθώθηκε.
Άβαταρ μέλους
angelis
Star
Δημοσιεύσεις: 975
Εγγραφή: 09 Φεβ 2012, 20:19
Τοποθεσία: Βόλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στoν Εγκατάσταση του Joomla! 3.x

Συνδεδεμένα μελη