Οποιοδήποτε μέλος θεωρήσει ότι ένα δημοσιευμένο μήνυμα είναι αντίθετο με τους όρους χρήσης και κανόνες δεοντολογίας, να ειδοποιήσει αμέσως κάποιον διαχειριστή ή συντονιστή
Κάθε ερώτημα πρέπει να περιλαμβάνει σύνδεσμο προς τον ιστότοπο όπου εμφανίζεται το συζητούμενο θέμα. Καμία δημοσίευση που περιλαμβάνει σύνδεσμο προς ένα joomla ιστότοπο για σχολιασμό ή επίλυση προβλήματος δεν πρόκειται να διαγραφεί ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης ή τις σχέσεις με τους πελάτες σας.
Διαβάστε και εφαρμόστε τους Κανόνες Δεοντολογίας και τους Όρους Χρήσηςπριν δημοσιεύσετε.

Αποκλεισμός εμφάνισης κατηγοριών

Θέματα που αφορούν τη χρήση του Joomla! 3.x

Αποκλεισμός εμφάνισης κατηγοριών

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την IonA » 20 Δεκ 2016, 13:57

Πως να το εξηγήσω τωρα αυτο που θελω να κάνω... ::scratch::

Σας δίνω ενα tree αρχικά:

Εσωτερικές σελίδες:
- Στατικές σελίδες εσωτερικές
- Ανακοινώσεις σελίδας
- Πληροφοριακές σελίδες

Τα παραπάνω είναι κατηγορίες σε ενα site, οι στατικές αφορούν στατικά κείμενα πληροφοριακά σχετικά με ενα θεμα Χ, οι πληροφοριακές πληροφορίες για τη σελίδα και οι ανακοινώσεις... ανακοινώσεις!

Ξαφνικά στο analytics μου βλέπω το εξής:
/site/63-insidepages/64-businessinfos

Το κανονικό link είναι /site/businessinfo που είναι βασικά ενα menu button -> single article layout

Με αυτο το τρόπο όμως που είδα επάνω στο analytics (δε ξέρω πως το εμφάνισαν), εμφανίζονται modules που δε πρέπει κι επειδή εχουμε ενα "ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ" στη σελίδα, μπορούν να κάνουν κλικ στο "Στατικές σελίδες εσωτερικές" και να μπουν σε κατηγορίες που ουσιαστικά "δεν υπάρχουν" σεταρισμένες στα μενού κι ετσι να εμφανιστεί υλικό σε blog layout κάτι που είναι ΛΑΘΟΣ και δε πρεπει. Επίσης, αν κάνει κλικ στο "Εσωτερικές σελίδες" εμφανίζονται ολα τα παρακάτω και ειναι ενας κακός χαμός.

Πήγα στα "- Στατικές σελίδες εσωτερικές" και "- Πληροφοριακές σελίδες" αλλαξα τα robots σε noindex, nofollow αλλα δε νομίζω να γίνει κάτι με αυτο το τρόπο. Τι γίνεται σε τετοιες περιπτώσεις, τι κάνουμε για να μποκάρουμε την εμφάνιση υλικού με τρόπο που δε πρέπει να εμφανίζεται;

ΥΓ: Συγνώμη αν ειμαι σε λάθος κατηγορία!
ΥΓ2: Όποιος κατάλαβε τι είπα κερδίζει δώρο για τη πρωτοχρονιά! ::sofunny::
IonA
Star Star Star
Δημοσιεύσεις: 223
Εγγραφή: 15 Δεκ 2012, 21:08

Re: Αποκλεισμός εμφάνισης κατηγοριών

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Volga » 02 Ιαν 2017, 11:48

Καλημέρα, καλή χρονιά και καλή εβδομάδα (3 σε ένα νοικοκυρεμένα).

Δουλεύει και ετσι όπως το έκανες.

Σε γενικές γραμμές όμως πρέπει να φτιάξεις και menu items που να δείχνουν τις κατηγορίες αυτές (και δήλωσε στο menu item αυτό να μην φαίνεται στο menu αφού δεν το θέλεις).

Αυτό το κάνεις πρακτικά για να έχεις ένα στοιχείο (menu item) που να του πεις οτι δεν θέλεις να δείχνει τα χ modules κλπ.

Από οργανωτική άποψη το λεώ.

Επίσης τσέκαρε οτι στα άρθρα αυτά δεν έχεις ορίσει να φαίνεται το navigation (προηγούμενο -επόμενο) ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί ο επισκέπτης ή η μηχανή αναζήτησης σε άλλα άρθρα ίδιας κατηγορίας.
Άβαταρ μέλους
Volga
Star Star Star Star Star
Δημοσιεύσεις: 416
Εγγραφή: 14 Απρ 2011, 15:56
Τοποθεσία: Αθήνα


Επιστροφή στoν Χρησιμοποιώντας το Joomla! 3.x

Συνδεδεμένα μελη

Συνδεδεμένοι: WebDevGr
cron