Οποιοδήποτε μέλος θεωρήσει ότι ένα δημοσιευμένο μήνυμα είναι αντίθετο με τους όρους χρήσης και κανόνες δεοντολογίας, να ειδοποιήσει αμέσως κάποιον διαχειριστή ή συντονιστή
Κάθε ερώτημα πρέπει να περιλαμβάνει σύνδεσμο προς τον ιστότοπο όπου εμφανίζεται το συζητούμενο θέμα. Καμία δημοσίευση που περιλαμβάνει σύνδεσμο προς ένα joomla ιστότοπο για σχολιασμό ή επίλυση προβλήματος δεν πρόκειται να διαγραφεί ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης ή τις σχέσεις με τους πελάτες σας.
Διαβάστε και εφαρμόστε τους Κανόνες Δεοντολογίας και τους Όρους Χρήσηςπριν δημοσιεύσετε.

(δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

(δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την apitsos » 12 Οκτ 2011, 10:42

Πριν από ένα μήνα αποφάσισαν να ενσωματώσω στο commercial website μου το WHMCS, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για αυτόματες συναλλαγές. Το post μου έχει δύο σκέλη, βασικά. Το ένα έχει να κάνει με το integration της εφαρμογής και το δεύτερο με τη ρύθμιση της. Ας πάμε λοιπόν στο πρώτο.

WHMCS Integration
Για το integration ανάθεσα στην ίδια την εταιρία να μου φτιάξει το template ώστε το client area του WHMCS να φαίνεται ότι είναι μέρος του website και όχι κάτι ξεχωριστό. Δυστυχώς όμως μου έφτιαξαν ένα εντελώς static template, το οποίο ενώ πράγματι είναι όμοιο με το υπόλοιπο website, εντούτοις όταν κάνω κάποια αλλαγή στα menus ή στα λοιπά components αυτά δεν ενημερώνονται εντός του client area. Άρα ουσιαστικά αντέγραψαν αυτά που είχα live στο site εκείνη την ώρα και αυτό ήταν όλο. ::)

Αυτό να φανταστείτε ότι είχε και επιπλέον χρέωση από ένα τυπικό "integration" επειδή επρόκειτω για joomla, πράγμα που με έκανε να νομίζω ότι θα ήταν κανονικό joomla template, δηλαδή δυναμικό και διαχειρίσιμο από το administrator area του joomla.

Πέραν τούτου, επειδή το website μου είναι δίγλωσσο (αν και ακόμα δεν έχω κάνει enable τη δεύτερη γλώσσα), μου ζήτησαν να ξαναπληρώσω την υπηρεσία προκειμένου να μου φτιάξουν και το αντίστοιχο template για τη δεύτερη γλώσσα! :o

Ψάξε-ψάξε στο internet βρήκα ότι υπάρχει ένα plugin το οποίο λέγεται J!WHMCS (https://www.gohigheris.com/), και το οποίο υπόσχεται αυτό ακριβώς που αναζητώ. Να είναι δηλαδή όλο το τριγύρω περιβάλλον του client area του WHMCS διαχειρίσιμο από το administration area του joomla.

Η ερώτηση: Επειδή πέταξα ήδη ένα σωτό χρήματα στο integration και τίποτα δεν έκανα και επειδή έχω ήδη χάσει πάνω από ένα μήνα που πληρώνω το license και δεν είναι ακόμα έτοιμο το WHMCS στο site μου, μήπως μπορεί κάποιος που έχει εμπειρία από το WHMCS και την ενσωμάτωση του σε δυναμικά joomla sites αν αξίζει τον κόπο να πληρώνω monthly fee και για το J!WHMCS? Θα μου δώσει λύση στο πρόβλημα μου?


WHMCS configuation
Στο δια ταύτα λοιπόν... Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα που πλανόνται στο μυαλό μου, όσον αφορά το configuration του WHMCS. Για παράδειγμα:

1. Τι γίνεται με την τιμολόγηση? Εφόσον εγώ εκδίδω μέχρι στιγμής χειρόγραφα παραστατικά, μπορώ να ενεργοποιήσω την έκδοση των ηλεκτρονικών παραστατικών? Και αυτό κατά πόσο είναι νόμιμο για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεδομένα? Πως μπορώ αυτά τα παραστατικά να περνάνε από την εφορία? Απαιτείται φορολογικός μηχανισμός (ΕΑΦΔΣΣ) και αν ναι, πως μπορεί να συνεργάζεται με το WHMCS αυτόματα?

2. Τι γίνεται με την πληρωμή? Το WHMCS παρέχει κάποιες διασυνδέσεις με διάφορα συστήματα εκκαθάρισης συναλλαγών ακόμα και μέσω πιστωτικής κάρτας. Το PayPal ίσως να είναι το πιο διαδεδομένο και το πιο γνωστό, όμως όχι τόσο πολύ στην Ελλάδα. Επίσης αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο PayPal και επιθυμεί παρόλα αυτά να δημιουργήσει, θα πάρει μέρες μέχρι να εντάξει την πιστωτική του κάρτα ώστε να μπορεί να προωρήσει σε αγορά. Αυτό με προβληματίζει. Το "2CheckOut" ή ακόμα και το "Google Checkout" ίσως να είναι πιο άμεσα, αλλά τα χρησιμοποιεί ο κόσμος στην Ελλάδα? Δεν ξέρω, πραγματικά είμαι μπερδεμένος με το θέμα αυτό και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που το έχει ήδη αναπτύξει και είναι σε χρήση. Ποιο είναι το καλύτερο payment gateway και με τη λιγότερη προμήθεια?

3. Το μενού "Setup" του WHMCS είναι πραγματικά κυκεώνας. Έχει πολλές ρυθμίσεις, για τις οποίες δεν είμαι σίγουρος αν ξέρω να τις φτιάξω όλες και ειδικά αν θα τις φτιάξω σωστά. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει καλά το αντικείμενο και έχει εμπειρία από το WHMCS και το στήσιμο του γενικά, ας επικοινωνήσει μαζί μου, διότι μάλλον θα χρειαστώ τις υπηρεσίες του... ;)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας όποιον το διαβάσει και πολύ περισσότερο όποιον απαντήσει. :)
apitsos
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 13:51
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: (δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την Yiannistaos » 14 Οκτ 2011, 07:21

apitsos έγραψε:Η ερώτηση: Επειδή πέταξα ήδη ένα σωτό χρήματα στο integration και τίποτα δεν έκανα και επειδή έχω ήδη χάσει πάνω από ένα μήνα που πληρώνω το license και δεν είναι ακόμα έτοιμο το WHMCS στο site μου, μήπως μπορεί κάποιος που έχει εμπειρία από το WHMCS και την ενσωμάτωση του σε δυναμικά joomla sites αν αξίζει τον κόπο να πληρώνω monthly fee και για το J!WHMCS? Θα μου δώσει λύση στο πρόβλημα μου?

Προσωπικά, χρησιμοποιώ το WHMCS εδώ: http://www.web357.eu/customers/ με μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα χρειάζεται κάποιο intergration για να δουλέψει δυναμικά το μενού του Joomla, αλλά το whmcs είναι κλειστού κώδικα και δεν μπορείς να παίξεις εύκολα. Το μενού δεν σε βολεύει να είναι static; Μια άλλη λύση νομίζω πως είναι να κάνεις με frames τις δυναμικές θέσεις.

apitsos έγραψε:WHMCS configuation
1. Τι γίνεται με την τιμολόγηση? Εφόσον εγώ εκδίδω μέχρι στιγμής χειρόγραφα παραστατικά, μπορώ να ενεργοποιήσω την έκδοση των ηλεκτρονικών παραστατικών? Και αυτό κατά πόσο είναι νόμιμο για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεδομένα? Πως μπορώ αυτά τα παραστατικά να περνάνε από την εφορία? Απαιτείται φορολογικός μηχανισμός (ΕΑΦΔΣΣ) και αν ναι, πως μπορεί να συνεργάζεται με το WHMCS αυτόματα?

Ξέχασε τελείως την αυτοματοποίηση των τιμολογίων του WHMCS με το ΕΑΦΔΣΣ. Θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά χειροκίνητα, εκτός αν έχεις έδρα την Κύπρο ;)

apitsos έγραψε:2. Τι γίνεται με την πληρωμή? Το WHMCS παρέχει κάποιες διασυνδέσεις με διάφορα συστήματα εκκαθάρισης συναλλαγών ακόμα και μέσω πιστωτικής κάρτας. Το PayPal ίσως να είναι το πιο διαδεδομένο και το πιο γνωστό, όμως όχι τόσο πολύ στην Ελλάδα. Επίσης αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο PayPal και επιθυμεί παρόλα αυτά να δημιουργήσει, θα πάρει μέρες μέχρι να εντάξει την πιστωτική του κάρτα ώστε να μπορεί να προωρήσει σε αγορά. Αυτό με προβληματίζει. Το "2CheckOut" ή ακόμα και το "Google Checkout" ίσως να είναι πιο άμεσα, αλλά τα χρησιμοποιεί ο κόσμος στην Ελλάδα? Δεν ξέρω, πραγματικά είμαι μπερδεμένος με το θέμα αυτό και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που το έχει ήδη αναπτύξει και είναι σε χρήση. Ποιο είναι το καλύτερο payment gateway και με τη λιγότερη προμήθεια?

Το paypal είναι το πιο γνωστό και πιο έμπιστο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

apitsos έγραψε:3. Το μενού "Setup" του WHMCS είναι πραγματικά κυκεώνας. Έχει πολλές ρυθμίσεις, για τις οποίες δεν είμαι σίγουρος αν ξέρω να τις φτιάξω όλες και ειδικά αν θα τις φτιάξω σωστά. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει καλά το αντικείμενο και έχει εμπειρία από το WHMCS και το στήσιμο του γενικά, ας επικοινωνήσει μαζί μου, διότι μάλλον θα χρειαστώ τις υπηρεσίες του... ;)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας όποιον το διαβάσει και πολύ περισσότερο όποιον απαντήσει. :)

Δεν θα μάθεις ποτέ, αν δεν τα "σκαλίσεις" ένα ένα και δεις τι κάνει το κάθε τι. Βέβαια υπάρχουν αρκετά tutorials και στο http://www.whmcs.com/
https://web357.eu/ - Useful Extensions for Joomla!
Άβαταρ μέλους
Yiannistaos
Δημοσιεύσεις: 3142
Εγγραφή: 08 Δεκ 2006, 03:11

Re: (δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την apitsos » 14 Οκτ 2011, 09:44

Αγαπητέ Γιάννη,

Σε ευχαριστώ θερμότατα για την απάντηση σου και για το χρόνο σου.

Εν κατακλείδι αυτό που μου λες είναι να χρησιμοποιήσω όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες (περιοχή πελατών, downloads, knowledge base, support, παραγγελία & πληρωμή με PayPal) εκτός από την τιμολόγηση. Θα το κοιτάξω γιατί κι εγώ κάπου εκεί καταλήγω, μιας και δεν νομίζω ότι σε αυτή την κολοχώρα και το βασίλειο της γραφειοκρατίας μπορεί κανείς να κάνει εύκολα και γρήγορα τη δουλειά του εύκολα και γρήγορα, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πρέπει να πηγαίνεις με τον πατροπαράδοτο τρόπο, χειρόγραφο ή μηχανογραφημένο τιμολόγιο με θεώρηση (τρύπες ή ΕΑΦΔΣΣ).

Τώρα σχετικά με το template, δεν το βλέπω να γίνεται εύκολα με frames, καθώς δεν θέλω να έχω σταθερά μέρη στην άνω πλευρά. Αν ρίξεις μια ματιά στο www.pla.net.gr θα διαπιστώσεις την πολυπλοκότητα του template και το μεγάλο μέγεθος του header, το οποίο πρέπει να φεύγει προς τα πάνω με το scroll down. Ακόμα και αν γινόταν όμως να έχω frames, μου φαίνεται λίγο δύσκολο το ένα frame να είναι controlled από το Joomla και να περιέχει μόνο το header και το υπόλοιπο να είναι WHMCS. Νομίζω ότι η λύση του J!WHMCS είναι μάλλον η πιο ενδεδειγμένη, αν και θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία του integration του WHMCS με το Joomla.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ θερμότατα και πάλι για το χρόνο σου και για τις διαφωτιστικές απαντήσεις.
apitsos
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 13:51
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: (δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την petros82 » 10 Φεβ 2012, 13:44

Καλησπέρα, το J!WHMCS δεν λειτουργεί καθόλου καλά. το έχω δοκιμάσει, ποτέ όμως δεν δούλεψε σωστά!
petros82
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 03 Οκτ 2009, 01:11

Re: (δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την apitsos » 10 Φεβ 2012, 15:23

Χμμμ... Με απογοητεύεις. Ακόμα δεν έχω κατορθώσει να βρω τον απαραίτητο τρόπο να το ενσωματώσω, αν και πρέπει να το κάνω άμεσα. Πάντως όταν αποκτήσω λίγο εμπειρία από τη χρήση του θα προσπαθήσω να θυμηθώ να έρθω εδώ να δώσω feedback!

Thanks for your post, anyway...
apitsos
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 13:51
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: (δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την sbz » 09 Σεπ 2012, 10:10

Όσο αφορά την τιμολόγηση από το WHMCS η εμπορική μας διαχείριση EMDI το υποστηρίζει άψογα
Κατέβασε από εδώ το demo της http://www.sbzsystems.com/el/emporikes- ... diaxeirisi
κι αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω και τη γέφυρα σύνδεσης που είναι ανοιχτού κώδικα
sbz
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 01 Αύγ 2010, 22:30

Re: (δυναμική) ενσωμάτωση WHMCS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε από τον/την apitsos » 09 Σεπ 2012, 19:22

Καλησπέρα!

Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Θα κατεβάσω το demo να το δω. Ήθελα να ρωτήσω, η σύνδεση του με το WHMCS είναι μέσα στις βασικές λειτουργίες ή χρειάζεται κάποια επέκταση με κάποιο module? Επίσης το EMDI υποστηρίζει και τιμολόγηση, και αν ναι, τι είδους φορολογικό μηχανισμό μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος?

Ευχαριστώ πολύ!
apitsos
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 13:51
Τοποθεσία: Αθήνα


Επιστροφή στoν Components τρίτων κατασκευαστών

Συνδεδεμένα μελη

Συνδεδεμένοι: Baggio84